Waarom wordt je telefoon steeds trager?

Je gebruikt je telefoon elke dag en plotseling wordt hij traag. Apps reageren steeds langzamer en openen trager, en je nieuwsfeed herladen duurt voor je gevoel minuten lang. Dit is behoorlijk frustrerend en het lijkt niet meer goed te komen. Geen zorgen, hier zijn 5 tips om jouw toestel weer sneller te maken:

1. Er staan te veel apps open op de achtergrond.

Dit is misschien voordehand liggend, maar een veel voorkomend probleem. Probeer eens wat apps af te sluiten, zo geef je je telefoon weer ruimte om na te denken. Dit heet het RAM geheugen.

Controleer ook regelmatig hoeveel apps er op de achtergrond draaien. je kan via “Instellingen” > “Batterij” of “geheugen” zien welke apps er veel bronnen gebruiken. soms werkt het ook om je telefoon even opnieuw op te starten, zo kunnen apps die op de achtergrond draaien en misschien wel zijn vast gelopen een herstart krijgen.

2. Een vol geheugen.

Niet alleen het RAM geheugen kan vol zitten maar ook het opslag geheugen kan snel vol lopen. denk hierbij aan foto’s, video’s en allerlei apps die op je toestel staan maar die je nooit gebruikt. Een vol opslag geheugen kan erin resulteren dat je telefoon meer moet nadenken waar staat wat nodig is. dit maakt het toestel trager in de dagelijkse taken.

Probeer wat oude bestanden te verwijderen en zo wat ruimte op te schonen, denk aan apps die je nooit gebruikt, oude foto’s, video’s of wellicht zelfs downloads die al jaren onaangeraakt in de map staan. probeer altijd 20% ruimte vrij te houden, zo heeft je toestel de ruimte die nodig is om alles te vinden.

3. De software is verouderd.

Het kan natuurlijk zijn dat je een software update al maanden lang uitstelt. Dit is niet alleen nadelig voor de veiligheid van je toestel maar ook voor de snelheid. terwijl alle apps wel updaten voor het nieuwste besturingsysteem, loopt je toestel achter, wat betekend dat de apps niet meer geoptimaliseerd zijn voor de versie waarop jouw toestel draait.

Gun je toestel regelmatig die paar minuten om te updaten, zo heb jij even je handen vrij, blijft je toestel up to date en als bonus, omdat het toestel opnieuw is opgestart, herladen alle apps ook.

4. Energiezuinige modus.

Het kan zijn dat je ergens een energiebesparing aan hebt staan, ook dit resulteert in een minder snel toestel, het kost namelijk aanzienlijk minder energie om je toestel een tandje langzamer te laten draaien. Dan is het aan jou om te kiezen voor een snel toestel of een batterij die lang mee gaat.

5. Laat het checken door een expert.

Het kan natuurlijk zo zijn dat je alle stappen hebt geprobeerd en er niet uit komt, je toestel blijft traag. Dan kan je natuurijk altijd even een afspraak maken bij een HerstelMobiel.nl punt bij jou in de buurt.