Horizontale lijnen op je Apple iPhone? Oorzaken en oplossingen

Heb je horizontale lijnen op je Apple iPhone scherm die soms verdwijnen en weer terugkomen? In deze blog lees je wat de mogelijke oorzaken en oplossingen zijn.

Geen origineel Apple iPhone scherm

Heb je jouw Apple iPhone al weleens eerder laten repareren met een niet origineel Apple iPhone scherm? Dan is dit waarschijnlijk de oorzaak van de strepen op het scherm. Het scherm kan dan niet overweg met de nieuwe updates van Apple waardoor je strepen ziet op het scherm. Een niet origineel scherm is vaak goedkoper, maar kan dus later ook voor problemen zorgen. De Herstellers van HerstelMobiel.nl gebruiken alleen maar originele onderdelen om dit soort problemen te voorkomen. Om van de strepen af te komen is er helaas maar een oplossing, een nieuw origineel Apple iPhone scherm. Benieuwd naar de prijs van een nieuw & origineel Apple iPhone scherm? Bekijk deze hier.

De Herstellers van HerstelMobiel.nl gebruiken altijd originele onderdelen om dit soort problemen te voorkomen.

Softwareproblemen

Hoewel minder waarschijnlijk, kunnen softwareproblemen soms ook dit soort display problemen veroorzaken. Dit is vooral het geval als het probleem af en toe voorkomt. Check in de instellingen van je telefoon of er nieuwe updates zijn en voer deze uit. Zijn er geen nieuwe updates? Probeer dan om je telefoon te resetten naar fabrieksinstellingen en kijk of de strepen op het scherm verdwenen zijn.

Problemen met de Display Connector

Een van de meest voorkomende oorzaken van dit soort problemen is een slecht aangesloten display connector. Dit kan gebeuren als je Apple iPhone een schok heeft gehad doordat je telefoon is gevallen of ergens tegen aan is gestoten. Het contact van de connector beschadigd en kan soms loskomen, hierdoor zie horizontale lijnen in het scherm. Dit probleem kan soms tijdelijk zijn, maar als je er vaak last van hebt kan je het beste het scherm van je Apple iPhone laten vervangen. Bekijk hier direct de kosten om het scherm van je Apple iPhone te vervangen.

Schade aan het Logic Board

Een andere mogelijke oorzaak van de strepen op je display is schade aan het logic board (moederbord) van je Apple iPhone. Als er een probleem is met de circuits die de display aansturen, kan dit leiden tot weergaveproblemen zoals horizontale lijnen op het scherm. Dit kan het gevolg zijn van eerdere schade door vallen of waterschade, zelfs als je deze schade zelf niet direct hebt opgemerkt. Dank je dat dit ook het geval is bij jouw iPhone? Laat je Apple iPhone controleren door een van de Herstellers van Herstelmobiel.nl bij jou in de buurt. Plan een afspraak in voor onderzoek.

Schermschade

Ten slotte kan fysieke schade aan het scherm zelf ook deze lijnen veroorzaken. Zelfs als je het scherm niet zichtbaar hebt beschadigd, kan er interne schade zijn die dit soort problemen veroorzaakt. Als er naast de strepen ook fysieke schade is aan het scherm van je Apple iPhone zou je deze moeten laten vervangen om dit te verhelpen. Je kan hier je telefoon opzoeken en de reparatieprijs bekijken.