Hoe weet ik of mijn batterij aan vervanging toe is?

Arghh! Is de batterij van je telefoon voor het einde van de dag al bijna weer leeg? De frustratie is herkenbaar! Telefoons gaan in tegenwoordig langer mee dan voorheen maar helaas de batterijen nog niet. Wist je dat een batterij van een nieuwe telefoon gemiddeld maar 2 jaar mee gaat? Laat je batterij vervangen zodat je telefoon nog 2-3 jaar mee kan.

De batterij van je telefoon zal meestal niet zomaar stoppen met werken zonder waarschuwing. Er zijn altijd dingen waar je naar kunt kijken om te beoordelen of de batterij van je telefoon aan vervanging toe is:

1. Traag…

Je kunt merken dat je telefoon langzamer reageert op tikken of opdrachten. Doen apps er langer over om op te starten dan voorheen?

2. Meerdere keren per dag opladen

Als de stroom van je telefoon niet meer zo lang meegaat als voorheen, is dat een teken dat je batterij vervangen moet worden. Moet je je telefoon vaker dan 1 keer per dag opladen? Dan is het zeker tijd om even een bezoekje te brengen aan HerstelMobiel locatie bij jou in de buurt.

3. Je telefoon laadt helemaal niet meer op

Laadt je telefoon niet meer op tot 100% of valt deze onverwacht uit? Als dit blijft gebeuren, vooral als het gepaard gaat met oververhitting van je telefoon, is het een teken dat je batterij vervangen moet worden.

Voor iPhone gebruikers

Je kan de conditie van je batterij checken door naar Instellingen te gaan en te zoeken op Batterijconditie. Je ziet hier dan een grafiek van je batterij gebruik. Zet die op de “Afgelopen 10 dagen”. Staat die bijna alle dagen boven de 100%? Dan betekent het dat je batterij meerdere keren moet worden opgeladen om aan je verbruik te voldoen. Als je dat vervelend vindt is het wellicht een idee om de batterij te vervangen.

Daarnaast kan je ook naar “Batterij conditie en opladen” gaan, hier kan je zien wat de maximum capaciteit is van je batterij. Is deze boven de 80%? Dan zit je nog goed. Is de maximum batterij capaciteit lager dan 80%? Denk er dan over na om je batterij te vervangen

Is de maximum batterij capaciteit lager dan 80%?
Denk er dan over na om je batterij te vervangen.

Voor Android gebruikers (Samsung en andere merken)

De meeste huidige modellen van Android-telefoons bieden een batterijgebruik-instelling die vergelijkbaar is met die van de iPhone. Zoek in je instellingen op “Batterij capaciteit”. Als jouw Android-telefoon deze instelling niet biedt, probeer dan een app te zoeken in de Google Play store die kan helpen.

Ook voor Android toestellen zoals Samsung wil je maximum batterij capaciteit hoger hebben dan 80%. Is deze lager? Check dan wat de reparatie kost op HerstelMobiel en plan direct de reparatie in bij een Hersteller bij jou in de buurt.

Wat kost het vervangen van een batterij?

Dat ligt er een beetje aan welke telefoon je hebt. Hou rekening met rond de 100,-. Wil je direct de prijs voor een nieuwe batterij weten? Zoek dan je toestel op via HerstelMobiel.

Kan ik goedkoop mijn batterij laten vervangen?

Je kan ook kiezen voor een namaak batterij. Deze komt dan niet uit de fabriek van het merk maar van een andere partij. Deze zijn vaak goedkoper. Echter heeft dat ook nadelen. Vaak zijn deze batterijen slechter en kan je telefoon kuren vertonen met nieuwe updates. Ook kan je telefoon oververhit raken door een verkeerde batterij waardoor je telefoon stuk gaat en niet meer te repareren is. Ons advies? Altijd de batterij laten vervangen door een originele batterij, zo weet je zeker dat het goed gaat! Onze Herstellers leveren alleen maar originele onderdelen.