Hoe kan je snel je telefoon opladen?

Een lege batterij komt altijd op het slechtste moment.
Een lege batterij komt altijd op het slechtste moment.

Altijd vervelend, je wilt net weggaan naar een feestje of je werk, kom je erachter dat je telefoon bijna leeg is! Je hebt geen tijd meer om te wachten op een volle batterij. Hoe zorg je dat je telefoon zo vol mogelijk is? Dat kan je lezen in deze blog.

Moet je telefoon aan of uit tijden het laden? Vroeger kon het nog wel eens zo zijn dat je telefoon sneller oplaad als je deze uitzet. Tegenwoordig heeft dat niet zo veel zin meer, het effect is niet zo heel groot. Wat wel veel zin heeft is om je telefoon op vliegtuigstand te zetten. Verizon heeft een onderzoek gedaan en je telefoon laadt 4x sneller als deze op vliegtuigstand staat. Als je telefoon op vliegtuigstand gaat worden WIFI, Internet roaming, gps en bluetooth uitgezet. Zonder dat je het in de gaten hebt gebruiken heel veel apps op de achtergrond deze connecties om informatie te verzamelen. Dat kost je telefoon veel stroom en vreet dus batterij. Als je telefoon normaal er 4 uur over doet om volledig op te laden is dit, met de vliegtuigstand aan, verkort naar een kwartiertje.

Zet je telefoon op vliegtuigstand tijdens het laden. Je telefoon laadt dan 4 keer zo snel!
Zet je telefoon op vliegtuigstand tijdens het laden. Je telefoon laadt dan 4 keer zo snel!

De snelheid waarmee je jouw telefoon kan opladen kan ook liggen aan de kabel en oplaadblokje die je gebruikt. Zoek maar eens een snellader op voor iPhone of Samsung. Hiermee kan je je telefoon heel snel van 0% tot 50% opladen. Let wel op dat de lader die je uitzoekt gebruikt maakt van zogenaamde “Three stage charging”. Hiermee laadt die je telefoon eerst op vol vermogen tot 50% – 60%, daarna neemt die wat vermogen terug zodat je batterij niet te heet wordt en hierdoor niet beschadigd. Als de telefoon op 70% – 80% neemt die weer wat vermogen terug. Deze slimme laad techniek zorgt ervoor dat je batterij een veel langere levensduur heeft en niet oververhit raakt. Van 0% – 100% gaat met een snellader 3 keer zo snel vergeleken met een normale lader.

Met een snellader kan je 3 keer sneller laden.
Met een snellader kan je 3 keer sneller laden.

Benieuwd hoe je nu de dag doorkomt zonder dat je telefoon leeg raakt? Lees dan deze blog over hoe je zo lang mogelijk met de batterij van je telefoon doet. Is je telefoon altijd snel leeg? Dan is het misschien een idee om de batterij van je Samsung of iPhone te laten vervangen bij een van onze Herstellers.