Zand of vuil in de oplaadpoort van je telefoon? Dit moet je doen.

Lekker dagje strand gehad en laad je telefoon niet meer goed op of merk je dat de oplaadkabel niet meer goed aansluit? Dan zit er waarschijnlijk zand of ander vuil in de oplaadpoort van je telefoon. De Hertstellers van HerstelMobiel.nl helpen je graag en hebben een aantal tips voor je hoe je dit het beste zelf kan oplossen.

  1. Schakel je telefoon uit: Dit verkleint de kans op kortsluiting.
  2. Maak schoon met een tandenstoker of tandenborstel: Gebruik bij het schoonmaken van de oplaadpoort geen metalen zoals een paperclip of nietje, deze kunnen schade aan je oplaadpoort veroorzaken. Verwijder voorzichtig het vuil uit je oplaadpoort.
  3. Blaas door een rietje: Komt het vuil er niet goed uit? Probeer met een rietje hard te blazen in je oplaadpoort.

Heb je de bovenste 3 stappen geprobeerd maar laad je telefoon nog steeds niet goed op? Als de kabel niet helemaal in de oplaadpoort past zit er waarschijnlijk nog zand of vuil in de oplaadpoort van je telefoon.

Zit de oplaadkabel wel goed in de oplaadpoort maar laadt je telefoon niet goed op?

Dan is je oplaadpoort waarschijnlijk aan vervanging toe. Maak dan gelijk een afspraak via HerstelMobiel.nl bij een Hersteller bij jou in de buurt.

Heb je een lekkere stranddag gehad en is je telefoon ook nat geworden? Check dan deze blog: Wat te doen tegen een telefoon met waterschade.