Vlekken in Samsung scherm

Zo kunnen de vlekken er uit zien om een Samsung telefoon.
Zo kunnen de vlekken er uit zien om een Samsung telefoon.

Samsung heeft nog wel eens last van vlekken in het scherm, ook wel een gebrand scherm genoemd. Dit is vooral het geval bij de Samsung Galaxy S10 maar ook bij nieuwe modellen kan zich dit voordoen. Je telefoon doet het verder nog prima maar het scherm is niet heel fraai meer. In deze blog leggen we uit hoe het komt en wat je er tegen kan doen.

Samsung heeft een OLED scherm, dit bestaat uit allemaal kleine mini led’s, deze led’s moeten echt keihard werken als de helderheid van je telefoon op zijn hoogst staat. Als al deze lampjes de hele tijd zo hard hebben gewerkt worden ze als het ware uitgeput, oftewel, ze kunnen niet zo hard meer werken als eerst en worden minder fel. De volgende keer dat je jouw telefoon gebruikt zie je vlekken op het scherm waar de led’s die de vorige zo hard gewerkt hebben het niet zo goed meer doen. 

Maar wat kan je er tegen doen? Als de vlekken er al zitten en je hebt er erg last van kan je het scherm laten vervangen. De led’s gaan helaas niet meer terug naar hun normale helderheid.

Maar voorkomen is altijd beter dan genezen. De vlekken op je scherm krijg je als je het scherm heel lang op 1 beeld laat staan met volle helderheid. Doe dat dus niet. Overigens heeft niet alleen Samsung hier last van maar ook andere telefoons met een OLED scherm.

Een Samsung scherm reparatie.
Een Samsung scherm reparatie.